27-05-2024

Verbeter jezelf, dan wordt de wereld beter

 

 

Het motto van de Cirkel van Licht en Liefde:

 

spreuken/goudentoekomst.gif

 

 

Wil jij veranderen ???

Veel mensen klagen over de koudheid en hardheid van 'de maatschappij' en 'de mensen', zonder dat ze zelf maar een poging doen om anders te gaan leven. Heel veel mensen vluchten weg in depressief gedrag, alcohol- drugs- of seks-verslaving, gewoon omdat hun leven leeg, koud en liefdeloos is.

Sinds 1988 probeer ik mensen te bewegen anders te gaan denken, spreken en doen. In 1991 beschreef een cursist een droom over mij:

Je liep een straat binnen en overal gingen de luiken dicht en barricadeerden de mensen de deuren.

Zo is het al sinds 1988. Zodra ik mensen aanmoedig om anders te gaan leven, gaan de zandzakken voor de deur, gaan de luiken dicht, wordt het afweergeschut in stelling gebracht. Anders gaan leven is heel eenvoudig. Iedereen kan het. Maar bijna niemand wil het.

Regelmatig krijg ik oproepen voor een actie voor een betere wereld. Dan moeten we bijvoorbeeld gaan mediteren, zodat anderen anders gaan leven. Of we moeten een handtekening zetten voor een wet, die anderen dwingt om anders te gaan leven. Dit soort oproepen zijn gewoon uitingen van zeer gewelddadig egoisme. Je hebt geen recht om anderen te dwingen anders te gaan leven. Je hebt de mogelijheid zelf anders te gaan leven en het goede voorbeeld te geven. Je verbetert de wereld door jezelf te verbeteren.

spreuken/liefdevoorjezelf.gif

 

Wegvluchten of een betere omgeving kiezen ???

Als je radicaal wilt veranderen, dien je te breken met je oude omgeving. Vaak helpt het om te verhuizen of zelfs te emigreren. Je oude omgeving ziet dat als verraad en reageert emotioneel. En dan krijg je emotionele beschuldigingen en verwijten. En emotionele changtage en emotionele druk. Je oude omgeving wil niet dat je teveel verandert en hun achterlaat. Men wil jou in het gareel houden.

 

Een veel gehoord verwijt: 'Het is gewoon een vlucht. Je vlucht inplaats dat je de problemen onder ogen ziet!'

 

Dit verwijt is onzinnig. Je ziet het probleem wel onder ogen. Jij wilt veranderen en je omgeving niet. Dat is het probleem. Jij kunt niet je medemensen veranderen. Als je het zou kunnen, zou het niet goed zijn. Dus jij hebt de keus:

  • Weggaan en een betere omgeving kiezen of zelf creëren.
  • Blijven, afstompen en net zo gezapig worden als je medemensen.

 

spreuken/doewatgijwilt.gif

Waar wacht je op ???

Wat mij sinds 1988 voortdurend verbaasd is dit:

Veel mensen voelen zich doodongelukkig met hun leven. Toch melden ze zich niet massaal aan om te leren zichzelf en hun leven te veranderen. Helaas zijn de meeste mensen doodsbang om af te wijken, om een nieuwe weg in te slaan, om iets nieuws te proberen. Men blijft liever een weg volgen die doodongelukkig maakt, dan dat men een weg inslaat, die niet officieel is goedgekeurd door 'de Autoriteit'.

Wie is die 'de Autoriteit'? Soms is dat pappa of mamma. Soms is dat het beeld dat men heeft van 'God'. (Waarbij de meeste mensen zorgvuldig vermijden hun godsbeeld te analyseren.) Soms is dat de overheid of de baas. Als de werkgever een cursus voorschrijft, doen alle werknemers braaf mee, ongeacht de kwaliteit van de cursus. Joup van het Hek heeft wel eens een hilarische column geschreven over 'managementcursussen', waarbij hoogopgeleide managers in opdracht van een 'coach' zich gingen gedragen als een stel randdebielen.

Soms is 'de Autoriteit' een popster. Als Madonna de Kabbalah promoot, lopen hele kuddes schapen er achteraan. Dit terwijl de Kabbalah hopeloos ouderwets is en totaal niet aangepast aan de moderne samenleving.

Uiteindelijk is er maar één autoriteit waarop je altijd kunt vertrouwen. Dat is 'de god in je hart', 'je hoger zelf', 'je ware zelf', of hoe men het ook wil noemen. Zelf-vertrouwen is vertrouwen hebben in je 'ware zelf'. Dat ontwikkel je door je hart te volgen.

Ben je een schaap dat de leider volgt? Of ben je een vrij mens, die 'de god in zijn hart' volgt? In de Cirkel van Licht en Liefde leer je te vertrouwen op 'je ware zelf', je ontwikkelt zelf-vertrouwen. Leden van de cirkel stimuleren elkaar om zichzelf individueel te ontwikkelen.

De vraag die ik aan jou stel is deze:

Wil jij een schaap zijn en blijven of wil je een groot mens worden? Grote mensen zijn geen mensen die de wereld veroveren, die aanzien krijgen bij de schapen, maar mensen die hun eigen weg gaan. Wil jij als een braaf schaap de leider volgen of wil je een groot mens zijn en je eigen weg gaan?

Als je een schaap wilt zijn, is deze website gewoon niet voor jou. Hier word je gestimuleerd om een groot mens te worden. Dat is gevaarlijk, vooral voor schapen. Je zou wel eens kunnen afdwalen van de kudde. Beeeeh!

 

spreuken/DoeMaarGek.gif

Een betere wereld is onder handbereik

Een betere wereld is niet ver weg. Kijk maar naar mij. Ik heb een verschrikkelijk traumatische jeugd gehad. Ik heb mezelf systematisch versterkt en verbeterd. Toen ik 12 was, besloot ik, dat ik een groot mens wilde zijn en zeker geen schaap. Beeeeeh! Ik heb gemediteerd, getransformeerd, gestudeerd. Nu heb ik een mooi leven in een mooi huis in een tuin die lijkt op een paradijs. Dit schrijf ik op 18 juni 2009. We hebben deze zomer al 5 kg aarbeien en 0,3 kg zwarte bessen uit eigen tuin geplukt. Er komt nog zo'n 100 kg aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen, zwarte bessen, rode bessen, witte bessen, loganbessen, vlierbessen en kruisbessen aan. En nog appels, pruimen, ... We hebben gewoon een smulbosje geschapen, iedere dag is een feestje.

 

Aanvulling december 2015: De afgelopen jaren hebben we jaarlijks meer dan 200 kg fruit geoogst. En dat kost nauwelijks moeite. Terwijl de crisis over de wereld raasde, hadden wij een eenvoudig en gemakkelijk leven. Gewoon door de vaste lasten laag te houden, door veel zelf te doen, door ons leven in eigen hand te nemen en te houden. Dat willen we jou graag leren. En! We onderwijzen door het goede voorbeeld te geven. Geen rare theorieën, die niet blijken te werken. We laten zien dat het werkt.

 

Is het zo moeilijk zoiets te scheppen? Neen! Als je intelligent genoeg bent om deze website te begrijpen, kun jij dat ook. Misschien niet alleen. Het gaat gemakkelijker met een paar gelijkgestemden. Daarvoor dient de Cirkel van Licht en Liefde. Het concept is heel simpel:

  • Bepaal wat je wilt;
  • Zoek gelijkgestemden;
  • Smeed een band van vertrouwen en broederschap;
  • Transformeer jezelf: Leer goed te denken, goed te voelen, goed te spreken en goed te doen;
  • Breng je wil op aarde en transformeer JOUW deel van de wereld tot een paradijs, samen met je cirkelgenoten.

Houd op met het proberen anderen te transformeren. Houd op met 'acties voor een betere wereld'. Bedenk: Hitler, Stalin, Mao en Pol Pot wilden allemaal een betere wereld, waarbij anderen moesten veranderen. Je kunt en mag alleen jezelf veranderen. De rest is hoogmoed en egoisme.

Als alle mensen zichzelf veranderen, verandert de gehele wereld. Wie moet daarbij het goede voorbeeld geven? Wie moet laten zien dat het echt werkt? Ik heb het al laten zien. Ik heb mezelf veranderd. Ik geef al decenia het goede voorbeeld. Nu is het wachten op jou. Laat je me 'wachten tot ik een ons weeg'? Of begin je vandaag met het verbeteren van jouw wereld?

spreuken/aardeherscheppen.gif

 

Wil je vriendschap en (naasten)liefde ???

Het is heel eenvoudig om een Cirkel van Licht en Liefde te beginnen. Wat je nodig hebt is een paar gelijkgestemde mensen. Misschien een paar mensen die je kent en waarmee je al bevriend bent. Anders kun je ze vinden door een oproep via internet of in een plaatselijke krant.

Je hoeft geen grote groep te vormen. Je kunt al beginnen met twee of drie mensen. Als je als paar begint, heb je slechts één ander paar nodig of een of twee individuen. Gratis oproepen kun je plaatsen bij:

 

Kies de juiste mensen:

Je wilt graag echte vrienden. Geen 'vrienden', die eigenlijk alleen maar mensen zijn waarmee je een tijdje omgaat, maar die er nooit zijn wanneer je ze nodig hebt. Echte vrienden. Mensen die je steunen bij alles wat je onderneemt. Mensen die je aanmoedigen en helpen. Mensen die je het allerbeste gunnen. Mensen die je helpen groeien.

Waar vind je deze echte vrienden? Koop je een blik vrienden bij de supermarkt? Bestel je ze via internet? Neen! Natuurlijk niet. Echte vrienden krijg je door zelf een echte vriend te zijn. Of te worden. Echte vriendschap is het gevolg van een bewuste keuze en zorgvuldige ontwikkeling.

Een Cirkel van Licht en Liefde
bestaat uit mensen die echt gekozen hebben een vriend te zijn
en die een groep gevormd hebben van mensen die ook echt gekozen hebben voor vriendschap.

Om vriendschap te bevorderen en een hecht en warme cirkel te vormen dien je anders te leren denken, anders te leren voelen, anders te leren spreken en anders te leren doen. Je dient jezelf te transformeren. Daarvoor dienen de TRANCE-FORMATIES. Deze staan op CD. Je kunt ze steeds opnieuw herhalen, totdat je een vriend bent voor je vrienden. Totdat je hebt geleerd anders te denken, anders te voelen, anders te spreken en anders te doen.

spreuken/onbelangrijk.gif

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 29 plus eenenveertig ?

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal
Oproepen voor een Cirkel van Licht en Liefde
Artikelen over DE Cirkel van Licht en Liefde
Activiteiten van de Cirkel van Licht en Liefde
English website
Contact formulier
Over inwijding in de Cirkel van Licht en Liefde
Boek Cirkels van Licht en Liefde
Iedere dag gaat het beter en beter. Wij streven naar Vrijheid, Vrede en Vriendschap.
Opleiding tot meester(es) van de Cirkel van Licht en Liefde
De ontwikkeling van de cirkel van licht en liefde
Wat kun je doen tegen vervuiling van je milieu?
Geloof en religie in 'de Nieuwe Tijd'
Ontwikkeld door Nul-A Computers