01-04-2009

Acupunctuur punten en meridianen van de aarde

 

 

Het motto van de Cirkel van Licht en Liefde:

 

spreuken/goudentoekomst.gif

 

 

Goedwillende mensen verbinden zich met elkaar

In de jaren '90 ontstond geleidelijk aan de Cirkel van Licht en Liefde.

De oude geloven zijn hierarchisch georganiseerd rond een synagoge, een kerk of een moskee. Er zijn oude mannen die graag baasje spelen en volgelingen die moeten dienen. Dat lijkt wel een chimpansee-cultuur. Daar heb je ook bazige mannetjes. Het grote verschil met chimpansees is dit: Chimpansees hebben de intelligentie om oude mannetjes weg te jagen en te vervangen door minder oude mannetjes. Veel mensen knielen voor seksueel gefrustreerde bejaarden en leven naar hun oordeel. Zie de katholieke kerk.

De nieuwe religie is gestructureerd als Cirkels van Licht en Liefde.

 

Een Cirkel van Licht en Liefde is vrij en autonoom.

De leden van een cirkel bepalen zelf hoe men leeft en wat men gelooft.

Een Cirkel van Licht en Liefde is in principe democratisch. Maar als je dat wilt, kun je een cirkel vormen met een leider (m/v) en volgelingen.

Een Cirkel van Licht en Liefde functioneert min of meer als een cel, met de meester en/of meesteres als de celkern.

Alle Cirkels van Licht en Liefde tesamen vormen een intelligent organisme. Ze zijn organisch verbonden.

 

Een Cirkel van Licht en Liefde is:

 • Een groep mensen die met spirituele krachten een goede en heilzame omgeving willen scheppen;
  • Men kan ook alleen een Cirkel van Licht en Liefde scheppen. Het is niet noodzakelijk om met meerdere mensen regelmatig bij elkaar te komen. Je kunt alleen TRANCE-FORMEREN en met aandacht en ceremonie een sfeer van licht en liefde om je heen vormen. In artikelen gaan we voor het gemak uit van meerdere personen, die samen iets gemeenschappelijks op willen bouwen in een sfeer van licht en liefde.
 • Een energiepunt op de aarde. Op het menselijk lichaam bevinden zich acupunten, die gebruikt worden in de acupunctuur en shiatsu. Een Cirkel van Licht en Liefde is in feite een acupunt op de aarde. Wanneer Cirkels van Licht en Liefde zich verbinden, ontstaan meridianen van Licht en Liefde. Via deze meridianen kunnen Goede Gedachten, Goede Gevoelens, Goede Woorden en Goede Werken zich verspreiden en bijdragen aan de heling van Moeder Aarde.

 

spreuken/aardeherscheppen.gif

 

Verspreiding van nieuwe ideeën

Voor de komst van internet vond vernieuwing plaats in de steden. Hoe groter een stad en hoe meer mensen regelmatig verhuizen tussen steden, hoe meer uitwisseling er is van ideeën.

Sinds de opkomst van internet zijn we in principe allemaal met elkaar verbonden. Nieuwe ideeën verplaatsen zich nu net zo gemakkelijk van een bewoner van een klein dorp naar iemand in een wereldstad en omgekeerd. Als je 15 jaar geleden in een klein plaatsje in het midden-westen van de USA leefde, was je behoorlijk geïsoleerd. Tegenwoordig kun je daar net zo gemakkelijk kennis nemen van de nieuwste ideeën.

 

 • Stel je een aantal Cirkels van Licht en Liefde voor, verspreid over de aarde.
 • Deze cirkels staan met elkaar in verbinding en wisselen ideeën en ervaringen uit.
 • Deze kennis verspreiden deze cirkels in hun omgeving.
 • Samen vormen ze meridianen. Via deze meridianen verspreiden zich Goede Gedachten, Goede Gevoelens, Goede Woorden en Goede Werken.

 

Meerdere meridianen

Het menselijk lichaam heeft verschillende meridianen, die een aantal acupunten verbinden. Iedere meridiaan heeft zijn eigen functie. De acupunten op een bepaalde meridiaan zijn allen verbonden aan die functie.

 • Stel je nu honderden Cirkels van Licht en Liefde voor verspreid over de aarde. Deze Cirkels van Licht en Liefde zijn volledig autonoom en bepalen zelf hun koers. Sommige cirkels hebben gelijksoortige belangstelling. Deze zijn sterk met elkaar verbonden en vormen meridianen.
 • Een aantal cirkels zijn sterk verbonden met gezonde voeding, zelf verbouwen van voedsel, maken van gezonde gerechten. Samen vormen ze een voeding-meridiaan.
 • Een aantal cirkels houden zich bezig met kunst en vormen een kunst-meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met religie of spirituele ceremonieën. Zij vormen de spirituele meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met seksualiteit, tantra, tao-der-liefde. Zij vormen de seksuele meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met ouderschap, opvoeding, pedagogie. Zij vormen de ouder-kind-meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met ecologisch bouwen en wonen. Zij vormen de bouw-meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met yoga en zelfrealisatie. Zij vormen de yoga-meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met spirituele healing. Zij vormen de healing-meridiaan.
 • Een aantal cirkels zijn verbonden met psychologie en zelfkennis. Zij vormen de psychologie-meridiaan.
 • Etcetera, etcetera, etcetera.

Gezamenlijk vormen de Cirkels van Licht en Liefde meridianen van Licht en Liefde, die helpen met de verspreiding van kennis en nieuwe ideeën. Hierdoor verbeteren we ons leven op aarde.

 

spreuken/verbeterwereld.gif

 

Elkaar steunen

Stel dat een bepaalde Cirkel van Licht en Liefde met een probleem of een vraag zit. Hoe gaat men daar mee om?

 • Stel: de spruitjes willen niet groeien. Je stelt je in verbinding met een Cirkel van Licht en Liefde op de 'voedings-meridiaan' en via deze cirkel is alle kennis over voeding beschikbaar.
 • Stel: Er zijn opvoedingsproblemen of problemen met kinderen. Je stelt je in verbinding met een Cirkel van Licht en Liefde op de 'ouder-kind-meridiaan' en via deze cirkel is alle kennis over opvoeding en pedagogie beschikbaar.
 • Naarmate er meer Cirkels van Licht en Liefde komen en er meer meridianen ontstaan, wordt het gemakkelijker om antwoord op bepaalde vragen en oplossingen voor problemen te vinden.

 

Licht en Liefde

Als je in de gewone samenleving om hulp of raad vraagt, moet je op je hoede zijn. Sommige specialisten vragen heel veel geld voor hun diensten, zonder garantie op een goed resultaat. Daarnaast zijn er ook veel mensen, die andere mensen zien als een prooi waaraan men geld kan verdienen. Heel veel mensen houden zich bezig met verkoopstrategieën enkel en alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen aan 'consumenten'.

In de Cirkel van Licht en Liefde leren we met licht (intelligentie, verstand, inzicht) en met liefde te werken en te handelen.

In eerste instantie leren we de andere leden van onze eigen cirkel te vertrouwen en daar goed mee samen te werken. Later leren we een band op te bouwen met andere Cirkels van Licht en Liefde. Uiteindelijk ontstaat er een netwerk van cirkels, waarvan de leden zichzelf en elkaar geleerd hebben met licht en liefde te denken, te voelen, te spreken en te handelen.

Dit is geen situatie die van de ene dag op de andere bereikt kan worden. Zo'n netwerk van Cirkels van Licht en Liefde dient te groeien. Met aandacht en liefde kunnen we een dergelijk netwerk ontwikkelen.

spreuken/inwijding.gif

 

Goedwillende mensen verbinden zich met elkaar

Als ik spreek over Cirkels van Licht en Liefde krijg ik vaak te maken met ongeloof. Er zijn best veel goedwillende mensen. Maar velen bevinden zich in een maatschappij die blind egoïsme stimuleert. Men wordt als het ware naar beneden getrokken door de omgeving. Als goedwillende mensen elkaar ontmoeten, kan men soms niet geloven, dat de ander ook goedwillend is. Veel mensen zijn gaan geloven, dat egoïsme de norm is voor alle medemensen, terwijl in werkelijkheid de meeste mensen goedwillend zijn.

Naar je geloof zal je gegeven worden! Als je gelooft dat je medemensen egoïstisch zijn, houd je afstand. Dan zullen veel mensen zich naar jou toe egoïstisch gedragen. Geloof je dat je medemensen goedwillend zijn, dan stel je je open. Dan zullen meer mensen contact met je maken. Dan wordt je leven beter.

Sommige mensen geloven, dat geloof er is of niet is. En dat je daar zelf niets aan kunt doen. Maar je kunt ook besluiten om ergens in te gaan geloven. Je kunt besluiten te geloven, dat je omgeven bent met goedwillende mensen. In eerste instantie kost dat moeite. Je moet bewust moeite doen om dat geloof vast te houden. Maar als je dat geloof steeds opnieuw bevestigt met affirmaties en visualisaties, dan ontstaat een openheid naar andere mensen. Dan kunnen er nieuwe verbindingen ontstaan met andere mensen. Uit deze verbindingen kunnen Cirkels van Licht en Liefde ontstaan.

De kernvraag is: Ben jij een goedwillend mens?

Als je een wil tot het goede hebt, kun je je wil gebruiken om het goede te scheppen. Dan kun je het goede op aarde realiseren. Je kunt dan je wil richten op het scheppen van een Cirkel van Licht en Liefde. Als er mensen zijn waarmee je je kunt verbinden, kun je dat met deze mensen doen. Zijn ze er (nog) niet, dan kun je alleen een Cirkel van Licht en Liefde vormen. In beide gevallen omgeef je jezelf met een veld van licht en liefde. Door je uitstraling en door je lichaamstaal verbeteren dan je relaties met je omgeving.

 

Eenzaamheid vervangen door verbondenheid

Vroeger leefden we in groepen. Eerst in groepen mensapen, later in stammen, nog veel later in dorpsgemeenschappen. In de 20e eeuw hebben we het gemeenschapsleven verloren. We gingen wonen in grote steden in straten waar we niemand kenden. In sommige wijken ontstond opnieuw iets van een gemeenschap. Maar vele mensen kennen tegenwoordig alleen maar eenzaamheid.

Het leven in een dorp of stam was niet altijd geweldig. Men steunde elkaar wel, maar er was ook sterke sociale controle. We waren niet vrij om te doen en te laten wat we wilden. We moesten ons vooral aanpassen en ons leven werd gecontroleerd door ons dorp of onze stam. Voor veel mensen was dat geen probleem. Het voelde natuurlijk. Maar voor de bijzondere mensen was het verschrikkelijk.

Bijzondere mensen zijn vaak eenzaam. In onze jeugd waren we vaak eenzaam. Velen van ons werden gepest. De Cirkel van Licht en Liefde is juist voor bijzondere mensen, niet voor massa-mensen. Hier ben je niet 'gek' wanneer je anders bent, andere ideeën hebt, anders wilt leven. Uniek en bijzonder zijn moedigen we aan. Jezelf zijn moedigen we aan.

 

spreuken/DoeMaarGek.gif

 

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 0 plus elf ?

6

GvE

06-11-2023 08:14:07

Ik las je verhaal over de meridianen van moeder aarde en moest meteen denken aan een droom waarin ik net met dochter in een glanzende auto over de meridianen van de aarde reed. Het gaf een bijzonder mooi gevoel Het was een kleurrijke substantie in de vorm van lijnen. Ik wist dat het meridianen waren. Ik heb nu ook een ander antwoord gekregen door dit verhaal.

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal
Artikelen over DE Cirkel van Licht en Liefde
Activiteiten van de Cirkel van Licht en Liefde
English website
Contact formulier
Over inwijding in de Cirkel van Licht en Liefde
Boek Cirkels van Licht en Liefde
Iedere dag gaat het beter en beter. Wij streven naar Vrijheid, Vrede en Vriendschap.
Opleiding tot meester(es) van de Cirkel van Licht en Liefde
De ontwikkeling van de cirkel van licht en liefde
Wat kun je doen tegen vervuiling van je milieu?
Geloof en religie in 'de Nieuwe Tijd'
Ontwikkeld door Nul-A Computers